vineri, 26 iunie 2009

o halba de bere sparta

era in jur de ora 23 30, iar afara era frig. inceput de iarna, sfarsit de toamna. inceputul sfarsitului.
silueta neagra a baiatului era pe o banca de langa skate park, care evident era gol la acea ora. adidasii lui imensi stateau pe asfalt, langa 5 chistoace de tigari, iar peste ei erau blugii de care erau atarnate lanturi, care provocau zgomot la cea mai mica miscare. sunet cristalin pentru urechile lui. nu asculta muzica...doar fuma ultima tigara din pachet. avea bretonul pe ochi, si parea a nu privi ceva anume, ci doar gandea...undeva departe zbura mintea lui, cautand paradisul din care tocmai cazuse. avea gatul afundat in hanoracul imens de pe el, dar care nu ii tinea foarte bine de cald. statea acolo nemiscat de mai bine de o ora. astepta dezamagirea, agonia.
sufla fumul cand langa el se aseza silueta unei fete pe care a cunoscut-o cu mult timp in urma. inima i se stranse.
cu voce joasa, dar rece, pronunta cuvintele, astfel ajutand la saparea propriului mormant.
" ascult!"
o provoca. vroia sa stie tot ce avea ea de zis, TOT!
" vreau sa ne despartim" , ii spuse fata cu un aer de superioritate " m-am saturat de atitudinea ta si de ifosele tale. imi pare rau ca te-am cunoscut si imi doresc sa nu te mai vad niciodata in viata. esti un imbecil si te urasc! simt nevoia sa iti zic ca noptile cu tine au fost cele mai oribile din cate am avut si te consider un ratat. sper sa mori, sincer!"
" ai terminat?" , spuse baiatul pastrandu-si capul in jos, expirand fumul si vorbind cu voce rece.
" da...am terminat"
fata parea nesigura. se uita la el si isi dadea seama ca era departe cu gandul. in mintea lui se derulau diferite imagini, amintiri care ii legasera timp de un an si jumatate, vorbe spuse fara rost, lacrimile lui, lacrimile unui prost, confesiunea lui care nu fusese ascultata si ea care profita de bunatatea si sinceritatea lui. nu facuse mai mult decat sa isi bata joc de el, iar asta avea sa se termine acum!
" pleaca" , ii spuse baiatul, cu acelasi ton.
ea se ridica si il parasi...de data asta, pentru totdeauna.
el arunca tigara si isi dadu capul pe spate oftand. tarfa...tarfa...TARFA!!! simtea greutatea lumii pe umerii lui si era prea mare ca sa o poate duce. ii venea sa urle, sa arunce, sa strice totul in jurul lui, sa il ia pe primul om care ii iesea in cale si sa-l stranga de gat si sa-l acuze pentru toate tampeniile care i se intamplau.
dar se rezuma doar prin a ofta inca o data. isi duse mainile sub cap si isi arcui spatele pe banca. il durea ca naiba, tot corpul il durea.
sunetul unui skate tarjait pe asfalt ii inunda urechile. inghiti in sec. simti o persoana cum se aseaza langa el si isi dadu seama dupa mirosul de tutun cine ii asculta suferinta muta.
" vrei o tigara?" , il intreba baiatul care tocmai se aseza si isi scoate pachetul din buzunar.
martirul se ridica si se indrepta, apoi privi catre tigara din mana prietenului sau. zambi si o lua.
" hai sa ne imbatam"
" bine, hai!"

gustul berii in acea seara era parca mai placut ca niciodata, chiar daca bea dintr-o halba de bere sparta.


postat de Whisper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu